Van Toro Toro naar Sucre en van Sucre naar Santa Cruz

Hallo iederen,

Terwijl we aan het wachten zijn op onze bus naar Samaipata, even nog een kort berichtje.

Van Toro Toro teruggekeerd naar Cochabamba en van daaruit dan naar Oruro getrokken. Daar nachtje blijven slapen en volgende dag bus naar Potosi. Nog nooit zo moeilijk geweest om een slaapplaats te vinden. Ofwel luxehotel, ofwel geen kamers meer vrij, ofwel bedden met letterlijk bekakte lakens (en blijven beweren dat dat vlekken waren die er niet meer uitgingen bij het wassen), ... Uiteindelijk iets gevonden om dan toch maar ergens te kunnen slapen. Laten we zeggen dat het vrij basic was en we hebben voor alle zekerheid onze slaapzak maar bovengehaald. Volgende dag opnieuw zoektocht naar iets anders, maar weer niets redelijk te vinden. Waren het een beetje beu. Bovendien was het weekend dus moeilijk om zilvermijnen te bezoeken. Besloten om bus te nemen naar Sucre. Zilvermijnen zullen we wel bezoeken op de terugweg.

Sucre was goed idee. Mooie en aangename stad. Leuke alojamiento gevonden met klein keukentje dat we mochten gebruiken. In Sucre opnieuw afdrukken van dinosaurussen te bewonderen. Grote plaat aan cementfabriek vol met pootafdrukken van verschillende soorten. Vanuit Sucre ook rotsschilderingen in de buurt bezocht. Was redelijk zwaar parcours maar was wel de moeite. Met pijnlijke voeten dan nog afdaling van 6 km via oud incapad. Bedoeling was om slaapplaats te zoeken in klein dorpje in het dal, want op vervoer terug hadden we die dag niet meer gehoopt. Toen we dorpje binnenkwamen zat er langs de weg een oude man te wachten op vervoer naar Sucre. Hebben er ons maar bijgezet. Niet gedacht dat er werkelijk een auto ging passeren, maar we hadden geluk. Koppel in jeep moest terug naar Sucre en we mochten meerijden. Foto's van deze dagen zullen voor thuis zijn. Iets mis met kaartje waardoor we ze niet op computer kunnen openen.

In Sucre kerstavond gevierd. Redelijk grote supermarkt gevonden waar we onze inkopen konden doen. Onze menu heeft ons gesmaakt.

Gisteren bus genomen naar Santa Cruz. Na 18 uurtjes hier aangekomen. Nu dus opnieuw aan het wachten voor bus verder.

Groetjes,

Kirsten en Dieter

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer