Huaraz - Catac - Huaraz

Hallo iedereen,

Woensdag een bezoekje gebracht aan de ruïnes van Wilkawain, drie uurtjes wandelen vanaf Huaraz. In de namiddag naar de thermale baden in Monterey. Blijkbaar kon je kiezen, het zwembad of de thermale baden maar er werd ons aan de ingang niets gevraagd dus ticketjes voor zwembad gekregen. Was eerst niet mogelijk om ticketjes om te ruilen, maar na enig 'onderhandelen' van Dieter uiteindelijk toch gelukt.

Eergisteren met minibusje naar Catac (uurtje rijden) omdat we dachten van daaruit makkelijker naar Chavin en Pastoruri te geraken. Niet dus. Goedkoop hotel gevonden, was er dan ook aan te zien.

Chavin is die dag toch nog gelukt. Er waren nog twee plaatsjes vrij op tourbus. Onderweg gestopt bij lagune op 3980 m hoogte. Daar een mate de coca gedronken tegen hoogteziekte. Tot nu toe niet veel last van de hoogte. De ruïnes van Chavin behoren tot de oudste van Peru. Begin circuit wat hoopjes stenen (is dat het?), maar toen we aan de plaza major kwamen bleek er toch nog heel wat te zien. Vooral de ondergrondse gangen zijn zeer goed bewaard en enorm indrukwekkend. Een van de gangenstelsels in de vorm van een labyrinth en in een andere ruimte een god uitgekapt in steen.

Gisterenmorgen terug met minibusje naar Huaraz en van daaruit tour naar nationaal park. Daar de Puya Raymondi kunnen bewonderen. Jammergenoeg niet in bloei, maar bloeit slechts na 80-100 jaar, waarna de plant afsterft. Op het programma stond ook klim naar Pastoruri gletsjer, was vrij lastig door de hoogte (5150m, een aantal mensen onwel geworden). Onderweg ook gestopt bij water waarin gas opborrelt, bij laguna en rotsschilderingen.

Vanmiddag (13:00h) vertrekken we met bus naar La Union. Normaal vijf uur rijden.

Groetjes,

Dieter en Kirsten

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer